Hunduppfödningstips

Älskar du hundar? Skulle du vilja föda upp hundar och fylla ditt kök med söta små valpar? Har du redan en tik du skulle vilja avla på eller skulle du vilja föra din hanhunds gener vidare? Läs då denna artikel och ta del utav våra tips och goda råd för hur man startar en kennel.

För rasens framtid

Den största, och kanske viktigaste, anledningen till varför man vill föda upp hundar är att man älskar en viss ras och vill trygga dess framtid. Man vill också vara delaktig i att se till så att rasen växer med nytt blod och friska linjer. Självklart älskar man också hundar väldigt mycket.

Ett hårt arbete

Det första du bör göra är att delta i Svenska Kennelklubbens hunduppfödarutbildning. Här har du möjlighet att lyssna på individer med erfarenhet och få goda råd. Du skall också räkna med att du kommer behöva en ekonomisk buffert, åtminstone i början. Om du bara är ute efter att tjäna pengar är detta helt fel inriktning.

Ett stort intresse

För att du verkligen skall lyckas med din uppfödning måste du ha ett genuint intresse för dina djur. Du måste också vara aktiv inom olika sporter, utställningar eller liknande, för att på så vis knyta kontakter och hitta kunder. Att framstå som en seriös kennel blir också mycket lättare om människor inom brukshundsklubben och andra hundkretsar vet vem du är.