Världens fulaste hund

I USA anordnas varje år en tävling som utser världens fulaste hund. Detta evenemang tar plats i Petaluma, Kalifornien, och är ett väldigt välbesökt sådant. Den lyckliga vinnaren lämnar tävlingen med en pokal och en prispott på 1000 dollar. Den populära tävlingen har anordnats sedan 1970-talet och kommer troligtvis finnas kvar under många år framöver.

Ett välbesökt event

Varje år återfinns ungefär 2000-3000 individer på plats i publiken. Här finns även ett stort antal representanter från amerikansk media, vilka dokumenterar tävlingen och dess resultat i tidningar och på tv. 2013 firade tävlingen 25-års jubileum och en bok med fotografier på deltagare samt information om tävlingens historia gavs ut.

Deltagare från hela världen

Hundar från hela världen är varmt välkomna att delta i tävlingen, men oftast rör det sig om hundar ifrån alla delar av USA. Till skillnad från utställningar och liknande evenemang är dock såväl renrasiga hundar som blandraser välkomna. I samband med tävlingen finns det även möjlighet att adoptera herrelösa hundar samt lyssna på föredrag om hundars behov och värde.

Hundar från hela världen är välkomna

Har din hund vad som krävs?

I de flesta fall tycker hundägare att just deras hund är det sötaste som någonsin existerat. Vet du dock med dig att din hund kanske inte är allt för vacker, då kan denna tävlingen vara något för just dig. Du skall dock veta att det är hård konkurrens och att hundarna som deltar alla är unika på sitt eget sätt.